Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vokální činnosti s metodikou 1 (KPV / KVC1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / KVC1 - Vokální činnosti s metodikou 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student získá potřebné základy teorie pěvecké techniky,práce s dětským a dospělým hlasem,prakticky se naučí s hlasem zpěvním zacházet a používat jej v hudebně výchovném procesu.Získané poznatky a zkušenosti dokáže uplatnit při práci s dětským hlasem.Vlastním přednesem lidové a umělé písně prokážepřipravenost v oboru.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

HÁLA, B.; SOVÁK, M. Hlas - řeč - sluch. pRAHA, 1962. BUBENÍČKOVÁ, Z. Hlasová příprava pro adepty učitelství. &, &. HOLAS M. Hudební nadání. Praha-AMU. DANIEL, L. Hudební výchova - skripta pro PF. SEDLÁK, F. Hudební vývoj dítěte. Praha-Supraphon. SMUTNÁ; VLKOVÁ. Metodika zpěvu. VRCHOTOVÁ; PÁTOVÁ. Pěvecká příprava učitelů hudební výchovy pro studující PeF a PGS. Učebnice a metodické příručky pro 1.-4. třídu ZŠ. Zpěvníky. HEIZMANN KLAUS. 200 cvičení na rozezpívání pro sbory a sólisty.

Požadavky

Praktický výstup - příprava 2 durových a 2 mollových písní různých typů v různém tempu technicky zvládnutých (zpaměti)včetně metodického přístupu k obtížným místům v písni

Garant

MgA. Zuzana Bubeníčková