Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie dítěte (KPV / MBID)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MBID - Biologie dítěte, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy anatomie a fyziologie člověka, věkové zvláštnosti ve vývoji dětí, zásady zdravé výživy, hygiena předškolní a školní práce. Zvláštní pozornost je věnována individuálnímu vývoji dětí, vývojovým poruchám, specifické práci s dětmi předškolního věku a problematice biologických aspektů při přechodu dítěte z mateřské školy na základní školu. Součástí je i výuka základů první pomoci.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

NOVOTNÝ, I.; HRUŠKA, M. Biologie člověka pro gymnázia. Fortuna, Praha, 1995. MALÁ, H.; KLEMENTA, J. Biologie dětí a dorostu. SPN, Praha, 1985. KLEMENTA, J. a kol. Somatologie a antropologie. SPN, Praha, 1981. DYLEVSKÝ, I.; TROJAN S. Somatologie 1, 2. Učebnice pro SZŠ. Avicenum, Praha 1990.

Požadavky

Vstupní úroveň znalostí: Pro absolvování se předpokládají vstupní znalosti biologie člověka na úrovni gymnázia. Pro absolventy jiných typů škol (především technických) se k doplnění vstupních znalostí doporučuje učebnice: Novotný I. et Hruška M.: Biologie člověka pro gymnázia. Fortuna, Praha 1995.Zkouška se skládá z písemného testu a ústní zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.Mgr. Jana Modrádoc. RNDr. Petr Anděl, CSc.Mgr. Jana Modrá