Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika hudební výchovy (KPV / MDHV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MDHV - Didaktika hudební výchovy, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Význam hudby a její funkce v životě člověka2. Cíl, úkoly a obsah hudební výchovy v předškolní výchově3. Psychologické základy hudební výchovy (hudební vývoj dítěte, hudební schopnosti a nadání)4. Rozvoj hudebních schopností dětí5. Didaktické zásady v hudební výchově6. Hudebně výchovné systémy - Orff, Kodály, Kabalevskij, Willems, waldorfská pedagogika a pedagogika Montessori7. Dětská hudební tvořivost - rytmus a hry s rytmem, práce s říkadlem, lidová píseň - rytmické, melodické, poslechové a intonační hry8. Pěvecká výchova9. Instrumentální činnosti - Orffův instrumentář

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

SEDLÁK, F. Didaktika hudební výchovy. Praha-SPN, 1985. LASEVIČOVÁ, J. Didaktika hudební výchovy pro učitele primárního vzdělávání. Ostravská univerzita, 2004. DUZBABA, O. Hudební výchova pro studium učitelství 1.-4. ročníku ZŠ. Praha: SPN, 1980. DANIEL, L. Kapitoly z didaktiky hudební výchovy. Olomouc-RUP, 1984. POPOVIČ, M. Vybrané kapitoly z didaktiky hudební výchovy. Ústí nad Labem-PF, 1979.

Požadavky

Aktivní zapojení při osvojování didakticko-hudebních dovedností, 70% účast na cvičeních předmětu, ověřování metodických postupů v samostatných vstupech během cvičení, vytvoření vlastnoručních pomůcek potřebných k osvojení didaktické práce, seminární práce, zápočtový test.

Garant

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.