Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika pracovní výchovy (KPV / MDPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MDPV - Didaktika pracovní výchovy, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova:Příprava materiálu, organizace v hodině, bezpečnost při práci, hodnocení výsledků.Problém tvořivosti.Základní užívané metody, metodika přípravy na hodinu.Techniky a pracovní postupy vhodné pro děti MŠ s důrazem na současné pojetí rozvíjení estetického cítění.Témata: Práce s drobným materiálem (papír, textil, modelovací hmoty), konstrukční činnosti, pěstitelské práce, příprava pokrmů, přírodní materiály, lidové zvyky a tradice.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

ŠKÁRA, I. Hrajeme si, pracujeme, zkoumáme a vyrábíme. Praha, SPN 1993. SCIGIEL, M. SCIGIELOVÁ, P. Kapitoly z technické zájmové činnosti: pro studijní obor vychovatelství a učitelství pro 1. stupeň základní školy. Brno, Paido 2003. ŠRITROVÁ, D. Nápady do školních lavic: výtvarná výchova a pracovní vyučování. Praha, Septima 2002.

Požadavky

V rámci zápočtové práce studenti navrhnou dílčí činnosti k jednotlivým tématům a metodiku prakticky ověří na cvičeních.

Garant

Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.