Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologie v předškolní výchově (KPV / MEPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MEPV - Ekologie v předškolní výchově, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na praktické aspekty ochrany životního prostředí a na osvojení základních znalostí potřebných pro učitele v mateřské škole. Seznamuje se základními ekologickými pojmy a jednotlivými složkami životního prostředí. Důraz je kladen na činnost, možnosti jednotlivce a na tzv. ekologii všedního dne. Dále se předmět zabývá formami a metodami environmentální výchovy v předškolním vzdělávání. Soustředí se zejména na přímý kontakt s přírodou, pozorování, pokusy a názornost a zahrnuje také projektovou výuku a prožitkovou a lesní pedagogiku.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

ANDĚRA, M. Encyklopedie naší přírody. Slovart, Praha, 2000. Naše společná budoucnost. 1991. ANDĚL, P. Ochrana životního prostředí. TU, Liberec, 2005. tatistické ročenky životního prostředí České republiky. Ministerstvo životního prostředí (vychází každoročně). Teze předmětu ?Ekologie pro učitele? ? obsahují základní výtah z počítačových prezentací promítaných na přednáškách, jsou vystaveny na internetu.

Požadavky

Zápočet je udělen při současném splnění dvou podmínek: (a) zpracování seminární práce v požadované kvalitě na téma zadané na začátku semestru, (b) úspěšné absolvování písemného testu z látky v rozsahu uvedeném v sylabu

Garant

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.doc. RNDr. Petr Anděl, CSc.