Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hudebně pohybový kurz (KPV / MHPK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / MHPK - Hudebně pohybový kurz, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata:1. Základní výrazové prostředky hudby a pohybu.2. Základní pohybové dovednosti, držení těla, harmonizace pohybů, využití prostoru a stylizace pohybu.3. Spojení jednotlivých složek hudební výchovy s pohybem a poslechem hudby.4. Spojení hudby s pohybem (písně a jiné hudební formy jsou doplňovány jednoduchým tanečním pohybem).5. Spojení pohybu s hudbou (pohybová cvičení, pohybové a taneční hry jsou spojeny s hudebním doprovodem).6. Hudebně pohybová improvizace.7. Lidové hry s písničkami a pohybem.8. Hudebně- pohybové aktivity pro rozvoj hrubé a jemné motoriky dítěte.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

KOUTSKÝ, J. Anglické písničky pro malé dětičky. &, &. VISKUPOVÁ, B. Hudba a pohyb. KOUTSKÝ, J. Raz, dva, tři. SMÍTKOVÁ, Z. Špalíček. KŮRKOVÁ, B. Tvůrčí činnosti pohybem.

Požadavky

100% účast na všech částech kurzu.

Garant

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.