Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj 4 (KPV / NA4P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / NA4P - Hra na nástroj 4, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je vybavit studenty elementárními návyky a dovednostmi v oboru nástrojové hry, následně pak upevňit a dále rozvíjet technické dovednosti vedoucí ke schopnosti prakticky a pohotově ovládat nástroj (klavír) v hudebně výchovném procesu na 1. stupni základní školy. Nástrojová technika je rozvíjena prostřednictvím hry etud, přednesových skladeb, těžistě práce spočívá ve zvládnutí doprovodu k 50 - 60 písním (forma prostého akordického doprovodu je postupně nahrazována doprovodem stylizovaným), pozornost je dále věnována nácviku modelů a vlastnímu principu rozezpívání, transpozici písní, tvorbě předeher, hře podle kytarových značek.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Kleinová, E., Fišerová, A., Müllerová, E. Album etud 1-5. Praha: Supraphon, 1985. Lišková, M., Hurník, L. Hudební výchova pro 1. - 5. ročník základní školy. JAGLOVÁ, J. Hudební výchova 3, 4, 5. Brno-Nová škola, 1999. BÖHMOVÁ, Z., GRÜNFELDOVÁ, A., SARAUER, A. Klavírní škola pro začátečníky. Praha-Supraphon, 1989. Písnička I - Zpěvník pro I. stupeň zíkladní školy.

Požadavky

Přípravu na výuku student pravidelně dokládá přehrávkou vybrané skladby (písně, etudy).

Garant

PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Jiří Holubec, Ph.D.MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.Mgr. Vilém Valkoun