Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hra na nástroj (KPV / NASME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / NASME - Hra na nástroj, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nástrojová technika je rozvíjena prostřednictvím hry stupnic (dur, moll), akordů, kadencí, etud, přednesových skladeb. Těžistě práce spočívá ve hře písňového materiálu. Pozoronost je věnována stylizovanému doprovodu písní, předehře, tranpozici, rozezpívání a hře podle kytarových značek. Program výuky je vždy sestavován s ohledem na dosaženou úroveň v oboru (individuální přístup).

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti.

Literatura

Kleinová, E., Fišerová, A., Müllerová, E. Album etud 1-5. Lišková, M., Hurník, L. Hudební výchova pro 1. - 5. ročník základní školy. Bach, J., S. 2 a 3 invence.

Požadavky

Hra vybraných stupnic a akordů (dur, moll) protipohybem přes 2 oktávy, kadence s komentováním akordů. Modely k rozezpívání: 5 - 7 modelů (vzestupně a sestupně - přechod do násl. tóniny přes D7 - hra s vokálním projevem. 50 písní (výběr), předvést přesnou hru (plynulost provedení - vystižení tempa v souvislosti s charakterem písně, vhodná předehra, soulad zpěvu a hry, ukázka transpozice (z celkového počtu transponovat do dvou sousedních tónin 35 písní (dle vlastního výběru) - využití různého způsobu doprovodu - stylizace 25 (dle vlastního výběru), hra písň. materiálu zpaměti (25), hra písní podle kytarových značek.

Garant

PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.

Vyučující

MgA. Jana Konvalinková, Ph.D.PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.Mgr. Vilém Valkoun