Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světová literatura dětská 1 (KPV / SL1K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / SL1K - Světová literatura dětská 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře se zaměřují na nejvýznačnější díla světové literatury pro mládež od jejich počátků až do současnosti. Knihy jsou řazeny do tematických okruhů a referáty o autorech doplněny rozborem ukázek z jejich tvorby. Velká pozornost je věnována práci s texty a novinkám překladové literatury.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

ŠUBRTOVÁ, M.:. Kapitoly ze světové literatury pro mládež 2. Ak. nakl., Brno 1998. ŠUBRTOVÁ, M.:. Kapitoly ze světové literatury 1. Ak. nakl., Brno 1998. Genčiová, M. Literatura pro děti a mládež. Praha 1984. &, &. HOLEJŠOVSKÁ - Genčiová:. Literatura pro děti a mládež. SPN, Praha 1984. Slovníky spisovatelů; Dějiny literatur; Čítanky pro 1.-5. ročník ZŠ.

Požadavky

Zpracování a přednesení referátu. Četba minimýálně pěti knih cizích autorů dle výběru (19. stol.). Seznámení se s čítankovými řadami a světovou literaturou v nich. Sledování kulturního dění a knižních novinek. Příprava práce s textem pro žáky ZŠ. Písemný test - základní informace o cizích autorech.

Garant

Mgr. Jana Bednářová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Bednářová, Ph.D.Mgr. Jana Bednářová, Ph.D.