Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vokální činnosti s metodikou 2 (KPV / VC2P)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / VC2P - Vokální činnosti s metodikou 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Získání teoretických poznatků v oboru práce s hlasem (anatomie a fyziologie hlasového ústrojí, dětský hlas a jeho vývoj, dospělý hlas, poruchy hlasu, hlasová hygiena). Osvojování a upevňování správných technických návyků zpěvního projevu - základy dechové, hlasové a artikulační techniky. Práce s dětským hlasem - realizace přípravy pro zpěv, rozezpívání. Zpěv jednohlasu, vícehlasu (metodické poznámky). Základy intonace a taktovací techniky.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

FROSTOVÁ, J., VANIAKOVÁ, M. Základy hlasové výchovy pro učitele I. MU Brno, 1995. KIML, J. Co máme vědět o hlasu. HÁLA, B., SOVÁK, M. Hlas, řeč, sluch. SPN, Praha 1962. VRCHOTOVÁ-PÁTOVÁ, J.:. Pěvecká příprava učitelů hudební výchovy. SPN, Praha 1976. TICHÁ, A. Učíme děti zpívat. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-916-X.

Požadavky

Osvojování a upevňování správných technických návyků zpěvního projevu je zjišťováno v rámci dílčích úkolů průběžně a tvoří součást celkového hodnocení u zkoušky.

Garant

PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.MgA. Zuzana BubeníčkováPaedDr. Zbyněk Prokeš, Ph.D.