Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny výtvarné kultury 3 (KPV / VK3K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPV / VK3K - Dějiny výtvarné kultury 3, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do výtvarné kultury seznamuje posluchače formou přednášek s diapozitivy s vývojem a historií výtvarného umění. Důraz je kladen na rozbor uměleckého díla a jeho vřazení do dobového kontextu.

Získané způsobilosti

Teoretické poznatky a praktické dovednosti z požadované oblasti

Literatura

Dějiny českého výtvarného umění II. Praha: Academia, 1989. PIJOAN, J. Dějiny umění 1-12. GOMBRICH, E.H.: Příběh umění. MF, Argo 1997.; PIJOAN, J.: Dějiny umění I-XII. Odeon, Praha 1977-2002.; ŠAMŠULA, P. - ADAMEC, J. - Hirschová, J.: Průvodce výtvarným uměním II-V. Práce, Praha 1994.; Dějiny českého výtvarného umění I, II, IV. Academia, Praha 1984-1998. HEROUT, J. Staletí kolem nás. Praha: Panorama, 1981. LAROUSSE. Umění světa.

Požadavky

Základní informovanost v obecné historii. V případě neúčasti na přednášce je student povinen samostatně písemně vypracovat rozbor uměleckého díla probírané epochy.

Garant

Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.Mgr. Zuzana Pechová, Ph.D.PhDr. Hana Valešová, Ph.D.