Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika cizích jazyků (KRO / DCJE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / DCJE - Didaktika cizích jazyků, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se seznámí s různými přístupy k výuce jazyků. Důraz je kladen především na moderní metody rozvíjení jazykových dovedností, práci s učebnicí, práci s doplňkovými materiály a využití digitálních technologií. Prostřednictvím reflexe a analýzy vlastní zkušenosti v roli žáka se naučí efektivně plánovat výukové hodiny. Cílem výuky je poskytnout studentům řadu praktických nápadů, které budou moci využít v praxi.Program přednášek:1. Pojem metodická koncepce, bilingvální metody, monolingvální metody, Společný evropský referenční rámce rámec - SERR.2. Produktivní řečové dovednosti: ústní projev na úrovni A1, A2, B1. Jak pracovat s výslovností - využití dostupných mp3.3. Produktivní řečové dovednosti: písemný projev (psaný i v textovém editoru) na úrovni A1, A2, B1.4. Receptivní řečové dovednosti - čtení s porozuměním, zařazení vhodných textů z internetu.5. Receptivní řečové dovednosti - poslech s porozuměním, použití videa v hodinách španělštiny.6. Kultura hispanofonních zemí v hodinách ELE - zařazení vhodných materiálů dostupných na internetu.7. Problematika sloves SER ESTAR, problematika minulých časů a subjuntivu ve španělštině.8. Hodnocení písemných prací.9. Projektová výuka (Digitální storytelling, práce s autentickými internetovými stránkami - http://www.renfe.com/, apod.)10. Internet a jeho využití ve VCJ11. Interaktivní tabule a její zařazení do VCJ.12. PPV a jiné digitální technologie a jejich využití ve VCJ.13. Alternativní metody osvojování cizího jazyka - elektronická komunikace s rodilým mluvčím, využitím twitteru ve výuce, apod.14. Zápočtový test.

Získané způsobilosti

Nárůst odborné a jazykové kompetence ve smyslu kurikula akreditovaného oboru.

Literatura

CHODĚRA, R. et al. Didaktika cizích jazyků na přelomu staletí. Rudná u Prahy: Editpress, 2001.

Požadavky

Úspěšné napsání jednoho ze dvou testů, 75% účast. Studijní obor je zaměřen na otázky přípravy učitele španělského jazyka pro základní školu v rovině lingvistické, literárněvědné a didaktické. Úplné a aktuální informace jsou uvedeny v sylabech na webových stránkách katedry románských jazyků:http://kro.fp.tul.cz/

Garant

doc. Mgr. Miroslav Valeš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Iva Novotnádoc. Mgr. Miroslav Valeš, Ph.D.Mgr. Iva Novotnádoc. Mgr. Miroslav Valeš, Ph.D.