Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní dimenze románských kultur (KRO / ROK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRO / ROK - Mezinárodní dimenze románských kultur, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento volitelný předmět se zabývá vlivem románských národů na českou a zejména pak světovou vědu, kulturu, náboženství a vzdělávání. Předmět bude na jedné straně zkoumat formu a intenzitu kulturních a jiných kontaktů mezi jednotlivými románskými národy a kulturami navzájem, a to v různých historických obdobích až po dnešek; na straně druhé se bude věnovat přesahům románského kulturního, vědeckého, atp. života do těchto oblastí národů germánských či slovanských. Při zkoumání těchto vzájemných vztahů a vlivů bude kladen důraz na evropský prostor, nicméně jeho podstatná část bude věnována rovněž přesahům světovým, např. vlivům francouzským na Severní Ameriku, španělským a portugalským na Jižní Ameriku.

Získané způsobilosti

Teoretické znalosti a praktické dovednosti v oboru.

Literatura

BEAUCLAIR, Michelle (ed.). The Francophone world: cultural issues and perspectives. New York: Peter Lang. HUGHES, Everett C. 2009. French Canada in Transition. Don Mills (Ontario, Canada): Oxford University Press.

Požadavky

Zápočet: Aktivní účast na hodinách a vypracování zadaných úkolů. Zápočtový test.

Garant

Mgr. Slavomír Míča