Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní a augmentativní komunikace (KSS / CAA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CAA - Alternativní a augmentativní komunikace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení augmentativní a alternativní komunikacePodpůrné nebo náhradní komunikační systémy

Získané způsobilosti

Studenti se v předmětu seznámí s obecnými zásadami, metodami a principy používání a využívání prostředků alternativní a augmentativní komunikace. Osvojí si základní komunikační systémy alternativní a augmentativní komunikace ve spojitosti s komunikační potřebou určitých skupin jedinců se zdravotním postižením.

Literatura

JANOVCOVÁ, L. Alternativní a augmentativní komunikace. Brno, Paido, 2003. ISBN 80-210-3204-9.KUBOVÁ, L. Alternativní komunikace, cesta ke vzdělávání těžce zdravotně postižených dětí. Praha, Tech-Market, 1996. ISBN 80-8678-645-6.LAUDOVÁ, L. Augmentativní a alternativní komunikace. Praha: Portál, 2003. HOUSAROVÁ, B. Alternativní a augmentativní komunikace. Liberec, TU - v tisku. VÍTKOVÁ, M. A KOL. Integrativní speciální pedagogika. Brno: Paido, 2004. ISBN 80-7315-071-9.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.