Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logopedie 2 (KSS / CL2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CL2 - Logopedie 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Logopedie a logopedická diagnostika2. Poruchy na bázi řečových mechanismů se zaměřením na dyslálii3. Poruchy na bázi postižení jazykového vývoje se zaměřením na opožděný vývoj řeči a specifické vady řeči na bázi LMD a SPU4. Porucha na bázi kognitivních funkcí5. Poruchy na bázi postižení percepce

Získané způsobilosti

Studenti jsou seznámeni s problematikou depistáže, diagnostiky a reedukace jednotlivých poruch komunikačních schopností. Předmět klade důraz na zvládnutí problematiky vývoje řeči a jeho poruch, seznamuje se základními pojmy fonetiky a fonologie.

Literatura

DVOŘÁK, J. Logopedický slovník. Žďár n. S., Logopedické centrum, 2007. ISBN 978-80-902536-6-7.KLENKOVÁ, J. Logopedie. Praha, Grada, 2006. ISBN 80-247-1110-9.VITÁSKOVÁ, K. - PEUTELSCHMIEDOVÁ, A. Logopedie. Olomouc, Univerzita Palackého. ISBN 80-244-1088-5.DVOŘÁK, J. Slovní patlavost. Verbální dyspraxie. Žďár nad Sázavou: Edice Logopaedia Clinica, 1999. ISBN 80-902536-0-1.TOMICKÁ, V. Speciálně pedagogické metody využitelné v logopedické i speciálně pedagogické praxi. Liberec, TU, 2006. ISBN 80-7372-106-6.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje seminární prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětuTento předmět je vzhledem k jeho charakteru nutné absolvovat výhradně v českém jazyce (v písemné i ústní formě).