Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Osobní a pedagogická asistence (KSS / COA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / COA - Osobní a pedagogická asistence, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Nové trendy ve speciálně pedagogické podpoře zdravotně postižených jedinců2.Asistenční služby3.Osobní asistence4.Pedagogická asistence

Získané způsobilosti

Předmět se zabývá aktuálními problémy integrace jedinců se speciálními potřebami do společnosti. Vymezuje úlohu, práva, povinnosti a nároky na odborné kompetence asistenta pedagoga a osobního asistenta při integraci jedinců se zdravotním postižením. Studenti se seznámí také s legislativní a finanční podporou asistenčních služeb.

Literatura

VÍTKOVÁ, M. (ed.). Integrativní speciální pedagogika. Brno: Paido, 2004. ISBN 80-7315-071-9.BLECHOVÁ, P. Jak se dělá škola pro všechny. Kladno, Aisis, 2005. ISBN 80-2394-667-6.BENDOVÁ, P., JEŘÁBEK, K., RŮŽIČKA, V. Kompenzační pomůcky pro osoby se specifickými potřebami. Olomouc, Univerzita Palackého, 2006. ISBN 80-2441-436-8.Vyhláška č. 147 / 2011, o vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami a dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných. Nařízení vlády č. 469/2002 Sb., kterým se stanoví Katalog prací a kvalifikační předpoklady.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vučující předmětu.

Garant

Mgr. Andrea Brožová Doubková

Vyučující

Mgr. Andrea Brožová Doubková