Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence sociálně patologických jevů (KSS / CSJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CSJ - Prevence sociálně patologických jevů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vývoj morálního usuzování, jednání, cítění2. Prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže3. Základní přístupy při prevenci sociálně patologických jevů4. Specifická primární prevence sociálně patologických jevů

Získané způsobilosti

Předmět rozšiřuje studujícím pohled na vývoj morálního usuzování, jednání, cítění, studující získají přehled o problematice sociálně patologických jevů, možnostech jejich prevence a minimalizace. Pochopí nejvýznamnější aspekty přístupů používaných v současné době ve výchově, poradenství a terapii v rámci dílčích forem prevence sociálně patologických jevů. Seznámí se s problematikou efektivity primární prevence, jejími prioritami a evaluací.

Literatura

JEDLIČKA, R. Děti a mládež v obtížných životních situacích. Praha:Themis, 2004. ISBN 80-7312-190-3.Metodický pokyn MŠMT ČR k prevenci sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. STANOWSKI, A. Nástin problematiky etopedie a sociální patologie. Ostrava:Ostravská univerzita, 2004. ISBN 80-7042-360-9.KLEINOVÁ, R. Pokus o oplyvňovanie postojov nezaměstnaných adolescentov k práci. In: Psychológia a pathopsychológia dieťaťa. Roč. 38. S. 149-160. 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Květuše Sluková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Květuše Sluková, Ph.D.