Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociálně právní problematika (KSS / CSL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CSL - Sociálně právní problematika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní znalosti z oblasti práva a základní charakteristiky a způsoby regulace v právním řádu ČR2. Základní informace o teorii práva, ústavním, občanském, rodinném, pracovním, správním a trestním právu3. Právo sociálního zabezpečení se zaměřením na pomáhající profese

Získané způsobilosti

Sociálně právní problematika je koncipována jako základní propedeutika právních odvětví, s kterými se student může setkat během svého profesního i soukromého života. Studenti si osvojí základní znalosti z oblasti práva a porozumí základním charakteristikám a způsobům regulace v právním řádu ČR. V rámci předmětu jsou studentům poskytnuty základní informace o teorii práva, ústavním, občanském, rodinném, pracovním, správním, trestním právu a právu sociálního zabezpečení se zaměřením na pomáhající profese, především na výkon profese speciálního pedagoga.

Literatura

ČERNÁ, J. Právo sociálního zabezpečení. Plzeň: Aleš Čeněk, 2007. ISBN 978-80-7380-019-2.ČERNÍKOVÁ, V. Sociálně právní ochrana. Liberec: TU v Liberci, 2011. JANKŮ, M. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. Praha: C. H. Beck, 2006. ISBN 80-7179-499-6.ŠÍMA, A., SUK, M. Základy práva pro střední a vyšší odborné školy. Praha: C. H. Beck, 2006. ISBN 80-7179-500-3.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje seminární prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.