Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatopedie (KSS / CSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CSO - Somatopedie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Somatopedie jako obor speciální pedagogiky2. Poruchy hybnosti3. Jedinci chronicky nemocní, zdravotně oslabení a s dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem,4. Edukační přístupy k jedincům s tělesným postižením

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na seznámení se somatopedickou problematikou u jedinců se zdravotním postižením. Studenti jsou vedeni k porozumění základní klasifikaci, příčinám, reedukačním a kompenzačním technikám v rámci somatopedie. Studenti se seznámí s charakteristickou základních pohybových postižení.

Literatura

nullNOVOSAD, L. Kapitoly ze speciální pedagogiky - somatopedie. Liberec: TU v Liberci, 2002. ISBN 80-7083-563-X.VÍTKOVÁ, M. Somatopedické aspekty. Brno: Paido, 2006. ISBN 80-7315-134-0.OPATŘILOVÁ, D., ZÁMEČNÍKOVÁ, D. Somatopedie. Brno: Paido, 2007. ISBN 978-80-7315-137-9.NOVOSAD, L. Tělesné postižení jako fenomén i životní realita. Diskurzivní pohledy na tělo, tělesnost, pohyb, člověka a tělesné postižení. Praha: Portál, 2011. ISBN 978-80-7367-873-9.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje seminární prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.