Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná reedukace 1 (KSS / CVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CVV - Výtvarná reedukace 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Výtvarná výchova2.Metody a techniky výtvarné výchovy3.Metodická struktura lekce výtvarné výchovy

Získané způsobilosti

Předmět uvádí studenty do metodiky výtvarné výchovy se zaměřením na jedince se speciálními vzdělávacími potřebami. Výtvarná výchova umožňuje ztvárnění náročných životních situací ve výtvarné metafoře v kontextu silového pole arteterapie a emočního vzorce daného jedince. Cílem předmětu je, aby si student osvojil dovednost aplikovat metody práce ve výtvarné výchově s cílem jejich optimálního rozvoje.

Literatura

ROESELOVÁ, V. Didaktika výtvarné výchovy. Praha : PedF UK, 2003. ISBN 80-7290-121-4.HAZUKOVÁ, H. ŠAMŠULA, P. Didaktika výtvarné výchovy. Praha : PedF UK, 2005. ISBN 80-7290-237-7.HAZUKOVÁ, H. Situace ve výtvarné výchově. Liberec, TU, 2002. ISBN 80-7083-661-X.MACHOLDOVÁ, T., RYŠAVÝ, M. Výtvarné práce s pohádkami. Praha Portál, 2005. ISBN 80-7367-019-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Kateřina Miškovská