Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální pedagogika (KSS / CZZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / CZZ - Speciální pedagogika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do problematiky speciální pedagogiky2. Zásady a metody ve speciální pedagogice3. Etiologie zdravotních postižení4. Rodina handicapovaného dítěte5. Systém péče o jedince se speciálními potřebami

Získané způsobilosti

Předmět je uvedením do problematiky speciální pedagogiky. Studujícím poskytuje základní speciálně pedagogický pojmový aparát. Studující se seznámí s jednotlivými speciálně pedagogickými disciplínami, základními metodami a zásadami speciální pedagogiky, systémem speciálně pedagogické péče o jedince se zdravotním postižením.

Literatura

PIPEKOVÁ, J. (ed.). Kapitoly ze speciální pedagogiky. 2., rozš. a přeprac. vyd. Brno Paido, 2006. ISBN 80-7315-120-0.SLOWÍK, J. Speciální pedagogika. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1733-3.RÉNOTIÉROVÁ, M., LUDÍKOVÁ, L. a kol. Speciální pedagogika. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 80-244-1475-9.MICHALOVÁ, Z. Speciální pedagogika. I. díl. Terminologická vymezení. Liberec: TU v Liberci, 2006. ISBN 80-7372-104-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.