Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dramatická výchova s metodikou (KSS / DDA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / DDA - Dramatická výchova s metodikou, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Prostředky a postupy dramatického uměníII. Paradivadelní systém edukační povahy zacílený na estetickou kultivaci a získávání divadelních dovedností vedoucích k rozvoji osobnosti a prosociálního chováníIII. Jednotlivé metody, postupy a možnosti využití dramatického umění u jedinců s postižením

Získané způsobilosti

Dramatická výchova využívá prostředků a postupů dramatického umění, jde o paradivadelní systém edukační povahy, zacílený na estetickou kultivaci a získávání divadelních dovedností, vedoucích k rozvoji osobnosti a prosociálního chování. Studenti se seznámí s jednotlivými metodami, postupy a možnostmi jejich využití u jedinců s postižením.

Literatura

VALENTA, J. Dramatická výchova a sociálně psychologický výcvik. Praha: ISV, 1999. VALENTA, J. Dramatika pro speciální peadagogy. Olomouc: Vydavatelství Univerzity palackého, 1998. MACHKOVÁ, E. Úvod do studia dramatické výchovy. Praha: ARTAMA, 1999. Praha: Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2005.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Kateřina Miškovská

Vyučující

Mgr. Jana Pittnerová