Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ergoterapie a kompenzační pomůcky (KSS / DER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / DER - Ergoterapie a kompenzační pomůcky, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Specifika práce ergoterapeuta, sociálního pracovníka a ostatních členů rehabilitačního týmuII. Základní pojmy související s ergoterapiíIII. Informace o druzích kompenzačních pomůcekIV. Praktické dovednosti o jejich využívání a získávání

Získané způsobilosti

Předmět je koncipován jako teoreticko-praktický s cílem seznámit studenty se specifiky práce jednotlivých členů rehabilitačního týmu v systému ucelené rehabilitace. Studenti se seznámí se základními pojmy související s ergoterapií a druhy kompenzačních pomůcek pro jednotlivé skupiny postižení včetně praktických dovednostem, jak využívat kompenzační pomůcky či vybrané terapeutické techniky.

Literatura

PFEIFER, J. Ergoterapie II. Brno: IDV SZP, 1989. JANKOVSKÝ, J. Ucelená rehabilitace dětí s tělesným a kombinovaným postižením. Praha: Triton, 2001. ISBN 80-7254-192-7.VOTAVA, J. A KOL. Ucelená rehabilitace osob se zdravotním postižením. Praha: Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0708-5.KLUSOŇOVÁ, E., ŠPIČKOVÁ, J. . . Ergoterapie 1. díl. Praha: Avicenum, 1990. ISBN 80-201-0030-X.VODÁKOVÁ, J. Speciální pracovní výchova a ergoterapie. Praha : UK, 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje seminární prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem.

Garant

Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.