Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná reedukace (KSS / DVV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / DVV - Výtvarná reedukace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. Základní pojmové kategorie v oblasti výtvarné reedukaceII. Jednotlivé metody a možnosti praktického užití různých výtvarných technik při výchově a vzdělávání jedinců se speciálními vzdělávacími potřebamiIII. Specifika daného postižení a věkové kategorie v rámci výtvarné reedukace

Získané způsobilosti

V rámci předmětu výtvarná reedukace si studující osvojí základní pojmové kategorie v dané oblasti. Seznámí se s jednotlivými metodami a možnostmi praktického užití různých výtvarných technik při výchově a vzdělávání jedinců se speciálními vzdělávacími potřebami s akcentem na specifika daného postižení a věkovou kategorii.

Literatura

ROESELOVÁ, V. Didaktika výtvarné výchovy. Praha : PedF UK, 2003. ISBN 80-7290-121-4.HAZUKOVÁ, H. ŠAMŠULA, P. Didaktika výtvarné výchovy. Praha : PedF UK, 2005. ISBN 80-7290-237-7.LAMSEROVÁ, J. - PREISSOVÁ, R. Výtvarné vyjadřování (práce s barvou ve Vv na ZŠ. Praha : SPN, 1987. ROESELOVÁ, V. Proudy ve výtvarné výchově. Praha : Sard, 2000. ISBN 80-902267-3-6.PRETTE, M.C. - CAPALDO, A. Tvorivosť, tvar, farba. Bratislava : Mladé letá, 1982. UŽDIL, J. - ŠAŠINKOVÁ, E. Výtvarná výchova v předškolním věku. Praha : SPN, 1980.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Kateřina Miškovská