Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody práce s jedinci s autismem (KSS / EAU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / EAU - Metody práce s jedinci s autismem, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pervazivní poruchy2. Základní výchovné principy a postupy3. Základní oblasti podpory

Získané způsobilosti

Předmět seznamuje studenty s projevy dětí s pervazivními vývojovými poruchami, s metodami a formami práce, prostředky a přístupy realizovanými v rodině a později i ve škole. Důraz je kladen na pochopení partnerského přístupu a spolupráce všech zainteresovaných složek na výchovně vzdělávacím procesu.

Literatura

DE CLERCQ, HILDE. Mami, je to člověk nebo zvíře?. Praha, Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-235-5.THOROVÁ, K. Poruchy autistického spektra. Praha, Portál, 2006. ISBN 80-7367-091-7.MICHALOVÁ, Z. Sociální dovednosti u žáků s poruchami autistického spektra. Liberec, TU, 2011. ISBN 978-80-7372-745-1.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.