Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Integrativní speciální pedagogika (KSS / EIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / EIS - Integrativní speciální pedagogika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Uvedení do problematiky integrace a inkluze2.Pedagogická integrace jedinců se speciálními vzdělávacími potřebami3.Žák se speciálními vzdělávacími potřebami v základním vzdělávání4.Sociokulturní znevýhodnění v rovině školního vzdělávání5.Integrace dětí, žáků a studentů mimořádně nadaných6.Legislativní východiska školní integrace

Získané způsobilosti

V rámci předmětu se student seznámí s aktuálními problémy integrace jedinců se speciálními vzdělávacími potřebami a aktuálně platnou legislativou. Získá znalosti o úkolech vedení školy v procesu integrace, o pozici rodičů při vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami a o nových trendech v pedagogických přístupech k jedincům se speciálními vzdělávacími potřebami. Student se seznámí především s problematikou pedagogické integrace s důrazem na integraci jedinců se zdravotním postižením a znevýhodněním, sociálním znevýhodněním a jedinců mimořádně nadaných.

Literatura

VÍTKOVÁ, M. (ed.). Integrativní speciální pedagogika. Brno: Paido, 2004. ISBN 80-7315-071-9.ZELINKOVÁ, O. Pedagogická diagnostika a individuální vzdělávací program: Nástroje pro prevenci, nápravu a integraci. Praha, 2007. ISBN 978-80-7367-326-0.MICHALÍK, J. Školská integrace dětí s postižením. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. ISBN 80-244-0077-4.PEŠATOVÁ, I., TOMICKÁ, V. Úvod do integrativní speciální pedagogiky. Liberec: TU v Liberci, 2007.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.