Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nadaní žáci (KSS / ENA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / ENA - Nadaní žáci, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy související s výchovou nadaných dětí2. Projevy chování, způsoby učení nadaných dětí s ohledem na jejich věk3. Typologie nadaných dětí4. Identifikace nadaných dětí v kolektivu vrstevníků5. Metody práce s nadanými dětmi6. Formy vzdělávání nadaných žáků7. Problémy rodin s nadaným dítětem8. Situace v ČR v péči o nadané děti

Získané způsobilosti

Předmět je zaměřen na seznámení s problematikou nadání u dětí předškolního a školního věku. Cílem předmětu je naučit studenty odhalit nadání u dětí a uplatnit adekvátní výchovně vzdělávací přístupy k dítěti s ohledem na specifika jeho nadání a osobnosti.

Literatura

FOŘTÍK, Václav, FOŘTÍKOVÁ Jitka. Nadané dítě a rozvoj jeho schopností. Praha, Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-297-3.http://www.vuppraha.cz/wp-content/uploads/2010/02/Nadani_prehled.pdfJURÁŠKOVÁ,J. Základy pedagogiky nadaných. Praha:IPPP, 2006. ISBN 80-86856-19-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a vypracování seminární práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Ing. Zuzana Palounková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zuzana Palounková, Ph.D.