Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rodinná výchova u zdravotně postižených (KSS / ESR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / ESR - Rodinná výchova u zdravotně postižených, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sexuální a rodinná výchova2. Partnerské a sexuální chování3. Metodika sexuální výchovy4. Výcvikové programy pro učitele zaměřené na sexuální a rodinnou výchovu

Získané způsobilosti

Předmět seznamuje studenty se současnými výzkumy a katamnestickými studiemi v oblasti sexuální a rodinné výchovy. Studenti pochopí cíle a úkoly sexuální výchovy, význam výchovy k partnerskému životu a možnosti jeho ovlivňování především již v předškolním věku.

Literatura

ŠULOVÁ, L. Jak učit výchovu k manželství a rodičovství?. Praha, Grada, 1995. ISBN 80-7169-218-2.SMOLÍKOVÁ, R. Než se dítě zeptá. Praha, Portál, 1997. ISBN 80-7178-132-0.KALÁBOVÁ, H. Rodinná a sexuální výchova u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Liberec, TU - v tisku. ŠILEROVÁ, L. Sexuální výchova. Praha, Grada, 2003. ISBN 80-247-0291-6.KRACÍK, J. Sexuální výchova postižené mládeže. Praha, UK, 1992. ISBN 80-7066-626-9.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

PhDr. Helena Kalábová, Ph.D.