Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z etopedie (KSS / FEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / FEP - Vybrané kapitoly z etopedie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Etopedie (předmět, cíl a vývoj; postavení etopedie v soustavě speciálně pedagogických věd a vztah k jiným vědám; základní etopedická terminologie)2. Systém speciálních výchovných zařízení3. Poruchy chování4. Etopedická problematika negativních sociálních skupin5. Systém sociální prevence a prevence kriminality

Získané způsobilosti

Etopedie (předmět, cíl a vývoj; postavení etopedie v soustavě speciálně pedagogických věd a vztah k jiným vědám; základní etopedická terminologie). Systém speciálních výchovných zařízení (preventivních a represivních). Poruchy chování. Jednotlivé kategorie poruch chování (příčiny, výchovná opatření, přístup, náprava; krádeže, lhaní, záškoláctví, agresivita, šikanování; hráčská závislost; alkoholové a nealkoholové závislosti). Etopedická problematika negativních sociálních skupin. Systém sociální prevence a prevence kriminality.

Literatura

VÁGNEROVÁ, M. Úvod do vývojové psychopatologie IV. Poruchy adaptace. Liberec, Technická univerzita v Liberci, 2003. ISBN 80-7083-766-7.PEŠATOVÁ, I. Vybrané kapitoly z etopedie. 1. díl. Liberec: TUL, 2006. ISBN 80-7372-087-6.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.