Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář (KSS / FSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / FSB - Bakalářský seminář, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bakalářská práce jako odborný text - formální, obsahové a administrativní náležitosti2. Výběr a formulace tématu BP, formulace průzkumné otázky, cíle; vymezení objektu a subjektu zkoumání3. Výběr metod a technik vědeckého uchopování průzkumného problému, sběr dat a práce s odbornou literaturou, citační normy4. Formulace průzkumných závěrů a interpretace výstupů, hlavní zásady obhajoby BP

Získané způsobilosti

Bakalářská práce (dále BP) jako odborný text - formální, obsahové a administrativní náležitosti. Výběr a formulace tématu BP na základě doporučených tematických okruhů. Formulace průzkumné otázky. Formulace cíle a jeho význam v BP. Volba charakteru BP - spekulativní vs. praktická. Vymezení objektu a subjektu zkoumání, formulace předmětu zájmu autora BP. Formulace hlavního předpokladu pro badatelskou činnost. Výběr metod a technik vědeckého uchopování průzkumného problému. Sběr dat a práce s odbornou literaturou včetně časopisů, právních dokumentů a elektronických zdrojů. Citační normy. Formulace průzkumných závěrů a interpretace výstupů. Hlavní zásady obhajoby BP.

Literatura

DISMAN, M. Jak se vyrábí sociologická znalost. Praha: Karolinum, 1993. ISBN 80-7184-141-2.JIHLAVEC, J., PALOUNKOVÁ, Z., PEŠATOVÁ, I., THELENOVÁ, K. Metodika tvorby bakalářské práce. Liberec: TU Liberec, 2010. ISBN 978-80-7372-636-2.JIHLAVEC, J. Metodika tvorby odborných prací. Liberec: TU Liberec, 2010. ISBN 978-80-7372-630-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Miroslav Meier, Ph.D.