Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fundraising pro sociální sféru (KSS / FUF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / FUF - Fundraising pro sociální sféru, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neziskový sektor, neziskové organizace2. Postavení a funkce fundraisingu v ČR3. Fundraiser (kompetence, osobnost, vzdělání ad.)4. Žádost o grant, jednání s dárci, netradiční formy fundraisingu, projektové řízení

Získané způsobilosti

Neziskový sektor (charakteristika; organizace působící v sociální sféře; občanská společnost ad.). Neziskové organizace (typologie, vznik, fungování, financování; neziskové organizace a sociální služby). Postavení a funkce fundraisingu v ČR (historie fundraisungu; filantorpie; formy fundraisingu, právní ukotvení fundraisungu v legislativě ČR a evropské). Fundraisingový plán (tvorba, strategie, vyhodnocování). Fundraiser (kompetence, osobnost, vzdělání ad.). Žádost o grant (druhy, struktura žádosti ad.). Jednání s dárci (sponzoři, firemní dárci, individuální dárci, zásady kontaktu a jednání s dárci ad.). Netradiční formy fundraisingu. Projektové řízení.

Literatura

POLAČKOVÁ, Z. Fundraisingové aktivity. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-694-2.HRONCOVÁ, M. Moderní nezisková organizace : základy jejího řízení, metodika a praktické rady v kostce. Praha: Ateliér vzdělávání, 2010. ISBN 978-80-904519-0-2.http://kss.fp.tul.czNORTON, M. Praktický průvodce fundraisingem pro neziskové organizace. Praha: Nadace VIA, 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Jan Jihlavec