Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trh práce a politika zaměst. (KSS / FZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / FZA - Trh práce a politika zaměst., Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Trh práce (modely/druhy trhu práce dle Beyera, Kerra, rovnováha na trhu práce a její poruchy, nabídka a poptávka na trhu práce, trh práce v ČR v kontextu globalizace, vývojové trendy trhu práce v ČR a EU)2. Segmentace trhu práce3. Nezaměstnanost, zásady vytváření státní politiky zaměstnanosti, světové trendy v politice zaměstnanosti; společenské přeměny a vývoj na trhu práce, úřady práce

Získané způsobilosti

Trh práce (modely/druhy trhu práce dle Beyera, Kerra, rovnováha na trhu práce a její poruchy, nabídka a poptávka na trhu práce, trh práce v ČR v kontextu globalizace, vývojové trendy trhu práce v ČR a EU). Segmentace trhu práce (pojem, typy, důsledky, dualita trhu práce, primární a sekundární trh práce, formální a neformální, interní a externí, mobilita a flexibilita na trhu práce ...). Nezaměstnanost. Zásady vytváření státní politiky zaměstnanosti. Světové trendy v politice zaměstnanosti . Společenské přeměny a vývoj na trhu práce včetně sociální politiky státu. Úřady práce.

Literatura

SIROVÁTKA, T., WINKLER, J., ŽIŽLAVSKÝ, M. Nejistoty na trhu práce. Boskovice: Albert, 2009. ISBN 978-80-7326-172-6.KREBS, V. A KOL. Sociální politika. Praha: ASPI, 2005. ISBN 80-7357-050-5.BROŽOVÁ, D. Společenské souvislosti trhu práce. Praha: Slon, 2003. ISBN 80-86429-16-4.KUCHAŘ, P. Trh práce : sociologická analýza. Praha: Karolinum, 2007. ISBN 978-80-246-1383-3.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.