Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektový management (KSS / KXMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / KXMA - Projektový management, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projekt a jeho logický rámecFinancování a rozpočet projektuŘízení a management klíčových aktivit projektuMonitorování a ukončení projektu, projektová administrativaPublicita projektu

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je srozumitelnou formou studenty seznámit s obecnými zásadami projektového managementu v sociální práci. Studenti se seznámí s jednotlivými typy projektů, zadávacích dokumentací a dalších dokumentů, jejichž znalost je nezbytná v oblasti managementu sociálních služeb. Studenti porozumí zásadám financování projektů, sestavování rozpočtů a osvojí si praktickou dovednost tvorby projektových žádostí. Seznámí se a osvojí si dovednost pracovat s jednotlivými elektronickými systémy zadávání projektových žádostí, naučí se zpracovávat monitorovací a závěrečné zprávy. Studenti se budou orientovat v nezbytné legislativě, administrativě a institucionálním zázemí projektů.

Literatura

PRŮŠA, L. Ekonomie sociálních služeb. Praha: ASPI, 2007. ISBN 80-7357-255-6.BARKER, S. , COLE, R. Projektový management pro praxi. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2838-4.SVOZILOVÁ, A. Projektový management. Systémový přístup k řízení projektů. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-1501-5.NEWTON, R. Úspěšný projektový manažer. Praha: Grada, 2008. ISBN 80-247-2544-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.