Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální otázky sociální pol. ČR a EU (KSS / KXSU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / KXSU - Aktuální otázky sociální pol. ČR a EU, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Evropský sociální modelVývoj sociální politiky Evropské unieSociální politika Evropské unieVýzvy sociální politiky Evropské uniePerspektivy sociální politiky Evropské unieAktuální problémové situace a rizika sociální politiky ČR

Získané způsobilosti

Obsahovou náplní předmětu je současná sociální politika Evropské unie a ČR. Studenti se seznámí s evropským sociálním modelem, jeho principy a vývojem v rámci evropského integračního procesu, rovněž s cíli sociální politiky Evropské unie a prioritami tzv. obnovené sociální agendy (děti a mládež, investice do lidí, mobilita, zdraví, boj proti chudobě a sociálnímu vyloučení, boj proti diskriminaci a podpora rovnosti žen a mužů, příležitosti, přístup a solidarita). Studentům budou představeny hlavní současné výzvy sociální politiky EU (globalizace, rostoucí nároky na kvalifikaci pracovní síly, stárnutí populace, přistěhovalectví, klimatické změny).

Literatura

HUTAŘ, J. Hloubková analýza právních předpisů vztahujících se k zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Praha VÚP, 2007. ISBN 978-80-87000-07-6.KREBS, V. A KOL. Sociální politika. Praha: ASPI, 2005. ISBN 80-7357-050-5.MUNKOVÁ, G. Sociální politika v evropských zemích. Praha : Karolinum, 2004. TOTH, D. Lisabonská strategie a strategie Evropa 2020. Praha: Powerprint, 2010. ISBN 978-80-87415-05-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.