Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika (KSS / LSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / LSP - Sociální politika, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální politika - základní pojmy; kategorie sociální politiky2. Funkce sociální práce v systému sociální politiky3. Cíle, funkce, principy, nástroje, subjekty sociální politiky;4. Makrosociální a makroekonomické dimenze sociální politiky, sociální a ekonomická podmíněnost sociální politiky

Získané způsobilosti

Sociální politika - základní pojmy; kategorie sociální politiky; funkce sociální práce v systému sociální politiky; cíle, funkce, principy, nástroje, subjekty sociální politiky; makrosociální a makroekonomické dimenze sociální politiky; sociální a ekonomická podmíněnost sociální politiky.

Literatura

KREBS, V. A KOL. Sociální politika. Praha: ASPI, 2005. ISBN 80-7357-050-5.TOMEŠ, I. Sociální politika : teorie a mezinárodní zkušenost. Praha: Socioklub, 2001. ISBN 80-86484-00-9.TOMEŠ, I. Sociální správa: úvod do teorie a praxe. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-483-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.PhDr. Lenka Václavíková Helšusová, Ph.D.