Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do studia a práce s inf. zdroji (KSS / LUV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / LUV - Úvod do studia a práce s inf. zdroji, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Specifika vysokoškolského studia2. Problematika celoživotního vzdělávání3. Studijní a zkušební řád; studijní zásady a návyky; struktura, organizace, obsah a personální zajištění studijního programu Sociální práce

Získané způsobilosti

V rámci předmětu jsou studenti seznámeni se specifiky vysokoškolského studia, především kombinované formy. Studenti jsou uvedeni mimo jiné do problematiky celoživotního vzdělávání. Studentům je představen studijní a zkušební řád; studijní zásady a návyky; struktura, organizace, obsah a personální zajištění studijního programu Sociální práce. Studenti jsou seznámeni se systémem vysokoškolského vzdělávání, strukturou Technické univerzity v Liberci, Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické a Katedry sociálních studií a speciální pedagogiky.

Literatura

ŠANDEROVÁ, J. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Praha: SLON, 2007. ISBN 978-80-86429-40-3.ČMEJRKOVÁ, S., DANEŠ, F., SVĚTLÁ, J. Jak napsat odborný text. Voznice: Leda,, 1999. ISBN 80-85927-691.ŠESTÁK, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Akademia, 1999. ISBN 80-20007-555.JIHLAVEC, J. Metodika tvorby odborných prací. Liberec: TU Liberec, 2010. ISBN 978-80-7372-630-0.ŠIMEK, D., KUBÁTOVÁ, H. Od abstraktu do závěrečné práce. Olomouc: UP, 2002.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Miroslav Meier, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan JihlavecMgr. Miroslav Meier, Ph.D.