Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etopedická diagnostika a intervence (KSS / MEE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MEE - Etopedická diagnostika a intervence, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Diagnostické metody a jejich klasifikace.2. Klinické metody s podrobným zaměřením na vedení rozhovoru.3. Základní testové metody4. Speciální otázky etopedické diagnostiky5. Interpretace závěrů, formulace zpráv a nálezů, vyvození intervence.6. Etické otázky v diagnostice a v intervenci.

Získané způsobilosti

Etopedická diagnostika klade hlavní akcent na specifické zvláštnosti psychologické diagnostiky, užívané ve speciální pedagogice v rámci mezioborové spolupráce. Etoped, přestože samostatně většinu vyšetření neprovádí, na psychologickou diagnostiku bezprostředně navazuje a musí se tedy v testových bateriích psychologa orientovat. Musí dokázat si z testů vyčíst podstatné údaje pro svou navazující speciálně pedagogickou práci. V rámci předmětu bude student seznámen s aplikací některých testů, jejich vyhodnocením, interpretací a navazující intervencí.

Literatura

KREJČOVÁ, L. Komunikace s rodiči problémových žáků. Liberec: TU v Liberci, 2010. ISBN 978-80-7372-6584.KREJČOVÁ, L. Komunikace s rodiči problémových žáků. CD . Liberec: TU Liberec, 2010. ISBN 978-80-7372-650-8.ŠPATENKOVÁ, N. A KOL. Krize - psychologický a sociologický fenomén. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0888-4.SVOBODA, M., KREJČÍŘOVÁ, D., VÁGNEROVÁ, M. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha Portál, 2001. ISBN 80-7178-545-8.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Vyučující

Mgr. Květuše Sluková, Ph.D.