Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AAK u dospělých a seniorů (KSS / MEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MEK - AAK u dospělých a seniorů, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Využití alternativní komunikace u dospělých a seniorůRozdílnost ve využití alternativní a augmentativní komunikace u dětí a dospělýchVyužití techniky PC s hlasovým výstupem a bez hlasového výstupu u kombinovaných postižení, u sluchově postižených, zrakově postižených, tělesně postiženýchAlternativní komunikace jako významný prvek socializace

Získané způsobilosti

Zprostředkovat teoretický a prožitkový pohled na neverbální formy komunikace: augmentativní a alternativní komunikaci se zaměřením na dospělý a seniorský věk. V přehledu jednotlivých diagnóz u narušené komunikační schopnosti a u jedinců s kombinovaným postižením uvést možnosti augmentativní a využití alternativní komunikace.

Literatura

KULIŠŤÁK, P., LEHEČKOVÁ, H.,MIMROVÁ, M., NEBUDOVÁ, J. Afázie. Praha Triton, 1997. ISBN 80-85875-38-1.KUBOVÁ, L. Alternativní komunikace, cesta ke vzdělání těžce zdravotně postižených dětí. Praha: Tech-Market, 1996. LECHTA, V. a kol. Diagnostika narušené komunikační schopnosti. Praha Portál, 2003. ISBN 80-7178-801-5.KUBOVÁ, L. Piktogramy - metodická příručka. Praha: Tech-Market, 1997. LEJSKA, M. Poruchy verbální komunikace a foniatrie. Brno Paido, 2003. HRUBÝ, J. Průvodce neslyšících a nedoslýchavých I. a II. díl. Praha Septima, 1997. ISBN 80-7216-075-3.KUBOVÁ, L., PAVELOVÁ, Z., RÁDKOVÁ, I. Znak do řeči. Praha Tech-Market, 1999. ISBN 80-86114-23-6.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.