Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedie 2 (KSS / MEY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MEY - Psychopedie 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metody a formy práce s dospělým člověkem s mentálním postižením.Partnerství a sexualita u lidí s mentálním postižením.Problematika zaměstnávání lidí s mentálním postižením.Podporované zaměstnávání.Tranzitní program v zahraničí a u nás.Naplňování potřeb a specifické služby pro osoby s mentálním postižením v období stáří

Získané způsobilosti

Studijní předmět svým pojetím rozšiřuje a prohlubuje znalosti výchovy, vzdělávání a možností samostatného života osob s mentálním postižením. Jednotlivá témata řeší problematiku edukace jedinců po ukončení povinné školní docházky a možnosti pracovního uplatnění. V rámci studia budou studenti seznámeni se změnami v přístupu k sexualitě osob s mentálním postižením. Absolvováním předmětu student získá přehled o možnostech podpory jedinců s mentálním postižením v období produktivního věku a postproduktivního věku.

Literatura

ŠIŠKA, J. Mimořádná dospělost. Praha: Karolinum, 2005. ISBN 80-246-0992-4.OPATŘILOVÁ, D., ZÁMEČNÍKOVÁ, D. Předprofesní a profesní příprava zdravotně postižených. Brno, Masarykova univerzita., 2005. ISBN 80-210-3718-0.MÜLLER, O. Psychopedie - Andragogika. Olomouc, UP., 2006. ISBN 80-244-1204-7.VÁGNEROVÁ, M. Úvod do vývojové psychopatologie III. Vzdělávací handicap - postižení schopností nezbytných k učení. Liberec: TUL, 2005.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální práci na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.