Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní a augmentativní komunikace (KSS / MLA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MLA - Alternativní a augmentativní komunikace, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Využití alternativní komunikaceVyužití techniky PCAlternativní komunikace jako významný prvek socializace.

Získané způsobilosti

Zprostředkovat teoretický a prožitkový pohled na neverbální formy komunikace: augmentativní a alternativní komunikaci. V přehledu jednotlivých diagnóz u narušené komunikační schopnosti a u jedinců s kombinovaným postižením uvést možnosti augmentativní a využití alternativní komunikace.

Literatura

KULIŠŤÁK, P., LEHEČKOVÁ, H.,MIMROVÁ, M., NEBUDOVÁ, J. Afázie. Praha Triton, 1997. ISBN 80-85875-38-1.KUBOVÁ, L. Alternativní komunikace, cesta ke vzdělání těžce zdravotně postižených dětí. Praha: Tech-Market, 1996. http://kss.fp.tul.czLECHTA, V. a kol. Diagnostika narušené komunikační schopnosti. Praha Portál, 2003. ISBN 80-7178-801-5.KUBOVÁ, L. Piktogramy - metodická příručka. Praha: Tech-Market, 1997. HRUBÝ, J. Průvodce neslyšících a nedoslýchavých I. a II. díl. Praha Septima, 1997. ISBN 80-7216-075-3.KUBOVÁ, L., PAVELOVÁ, Z., RÁDKOVÁ, I. Znak do řeči. Praha Tech-Market, 1999. ISBN 80-86114-23-6.LEJSKA, M. Poruchy verbální komunikace a foniatrie. Brno Paido, 2003.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Vyučující

Ing. Zuzana Palounková, Ph.D.