Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Edukace nadaných žáků (KSS / MNA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MNA - Edukace nadaných žáků, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Platná legislativa týkající se edukace nadaných žáků.Základní pojmosloví související se vzděláváním nadaných žáků (nadání, talent, inteligence).Projevy chování a učení nadaných dětí s ohledem na jejich věk, jejich identifikace ve školním kolektivu.Metody práce s nadanými žáky, učitel pracující s nadaným dítětem, vzdělávání učitelů pracujících s nadaným dítětem.Spolupráce školy a rodiny v péči o nadané dítě.Formy vzdělávání nadaných žáků.Mimoškolní aktivity nadaných žáků.Informační technologie využívané v procesu vzdělávání žáků nadaných.Systém poradenských služeb působících v rámci péče o nadané děti.Edukace nadaných žáků v mezinárodním kontextu.

Získané způsobilosti

Předmět seznamuje studenty s aktuální problematikou vzdělávání žáků s nadáním. Student bude schopen pedagogickými nástroji diagnostikovat nadání žáka a uplatnit adekvátní výchovně vzdělávací přístupy v rámci výuky s ohledem na specifika jednotlivých předmětů.

Literatura

Krok za krokem s nadaným žákem. Praha: VÚP, 2009. ISBN 978-80-87000-28-1.FOŘTÍK,V., FOŘTÍKOVÁ, J. Nadané dítě a rozvoj jeho schopností. Praha: Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-297-3.HŘÍBKOVÁ, L. Nadání a nadaní. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-1998-6.http://www.vuppraha.cz/wp-content/uploads/2010/02/Nadani_prehled.pdf

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

Ing. Zuzana Palounková, Ph.D.doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.Ing. Zuzana Palounková, Ph.D.