Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopedie (KSS / MPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MPS - Psychopedie, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní terminologie psychopedieKlasifikace mentálního postiženíEdukace dětí a žáků s mentálním postiženímPodpůrná opatření realizovaná u dospělých jedinců s mentálním postižením

Získané způsobilosti

Cílem předmětu je porozumět specifickým potřebám osob s mentálním postižením, osvojit si speciálně pedagogické metody a postupy při výchově a vzdělávání jedinců s mentálním postižením a seznámit se s poradenským, sociálním a výchovně vzdělávacím systémem pro tyto jedince.

Literatura

STRNADOVÁ, I. Jedinci s mentálním postižením. ŠVARCOVÁ-SLABINOVÁ, I. Mentální retardace. Praha: Portál, 2006. ISBN 80-7367-060-7.ŠIŠKA, J. Mimořádná dospělost. Praha: Karolinum, 2005. ISBN 80-246-0992-4.VALENTA, M., MÜLLER, O. Psychopedie. Praha: Parta, 2004. ISBN 80-7320-063-5.ŠVINGALOVÁ, D. Úvod do teorie a praxe psychopedie. 1. díl. Liberec: TU v Liberci, 2006. ISBN 80-7372-042-6.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Bohumil Stejskal, CSc.