Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika VV žáků se SVP (KSS / MUF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MUF - Didaktika VV žáků se SVP, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cíle, úkoly a obsah výtvarné výchovy na 1. stupni ZŠ.Výtvarná výchova v souvislosti s vývojovými fázemi dítěte, vývoj výtvarných schopností dítěte, nadání.Vyučovací metody, organizace vyučování s ohledem na žáky se SVP.Příprava učitele na hodinu výtvarné výchovy.Pracovní pomůcky využitelné v hodinách výtvarné výchovy, využitelné materiály přírodní i umělé, jednotlivé techniky využitelné při práci s dětmi se SVP, práce s metodickými průvodci.Rozvoj výtvarných schopností žáků 1. st. ZŠ, diagnostika ve výtvarné výchově, způsoby hodnocení a klasifikace, výchova k sebehodnocení u žáků se SVP.Využití her v hodinách výtvarné výchovy.Způsoby rozvíjení estetického cítění u žáků.Mezipředmětové vztahy a výtvarná výchova.Seznámení s nejznámějšími díly našeho i světového umění s ohledem na věk dítěte.

Získané způsobilosti

Student si osvojí dovednost aplikovat metody práce ve výtvarné výchově u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami (dále jen SVP) s cílem jejich optimálního rozvoje.

Literatura

NELEŠOVSKÁ, A., SPÁČILOVÁ, H. Didaktika primární školy. Olomouc, 2005. ISBN 80-244-1236-5.ROESELOVÁ, V. Didaktika výtvarné výchovy. Praha : PedF UK, 2003. ISBN 80-7290-121-4.HAZUKOVÁ, H., ŠAMŠULA, P. Didaktika výtvarné výchovy. Praha Karolinum, 1991. ISBN 80-7066-368-5.SLAVÍKOVÁ, V., SLAVÍK, J., ELIÁŠOVÁ, S. Dívej se, tvoř a povídej! : artefiletika pro předškoláky a mladší školáky. Praha Portál, 2007. ISBN 978-80-7367-322-2.HAZUKOVÁ, H. Situace ve výtvarné výchově. Liberec-Technická univerzita v Liberci, 2002. MACHOLDOVÁ, T., RYŠAVÝ, M. Výtvarné práce s pohádkami. Praha Portál, 2005. ISBN 80-7367-019-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Kateřina Miškovská

Vyučující

PhDr. Hana Valešová, Ph.D.PhDr. Hana Valešová, Ph.D.