Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obec. systémy hodnoc. kvality v SP (KSS / MXK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MXK - Obec. systémy hodnoc. kvality v SP, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dlouhodobá systémová opatření a podpora rozvoje kvality poskytovaných sociálních služeb2. Zvyšování odbornosti a kvality sociálních služeb v Evropském kontextu3. Standardy kvality sociálních služeb4. Benchmarking jako proces identifikace nejlepších postupů a učení se z nich v jiných organizacích v sociálních službách5. Další vybrané metody měření kvality sociálních služeb

Získané způsobilosti

Cílem a obsahem disciplíny je seznámit studenty s obecným kontextem a filosofií řízení kvality v sociální práci. Studenti porozumí pojmu kvalita sociální služby, k čemu slouží a nutnosti individuální identifikace s požadavkem kvality v sociální práci. V daném kontextu budou seznámeni a vedeni k porozumění pozice a role standardů kvality, jejich zavádění a kontrole, stejně jako s inspekcí kvality sociálních služeb. Dále pochopí, že obecné systémy hodnocení kvality v sociální práci jsou nezbytným filosofickým rámcem všech metod a řízení sociální práce, neboť jde o obecné zaměření jak na uživatele služeb, tak na fungování systému sociálních služeb na meziúrovni a mikroúrovni společnosti.

Literatura

CEJTHAMR, V. , DĚDINA, J. Management a organizační chování. Praha: Grada, 2010. ISBN 978-80-247-3348-7.JŮN, H. Moc, pomoc a bezmoc v sociálních službách a ve zdravotnictví. Praha: Portál, 2010. ISBN 80-7367-590-5.BARKER, S. , COLE, R. Projektový management pro praxi. Praha: Grada, 2009. ISBN 978-80-247-2838-4.KRÁLOVÁ, J. , RÁŽOVÁ, E. Sociální služby a příspěvek na péči. Praha: ANAG, 2009. ISBN 978-80-7263-559-7.HERMAN, J., HERMANOVÁ, M., HORECKÝ, J., MIKULOVÁ, Š., ČERNÝ, M. Základy managementu sociálních služeb. Brno: T.I.G.E.R., 2008. ISBN 80-7013-477-1.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Vyučující

Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.