Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektová práce 2 (KSS / MXP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MXP2 - Projektová práce 2, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní terminologie a východiska kvalitativního výzkumu2. Projektování a realizace kvalitativního výzkumu3. Kódování a psaní poznámek4. Integrovaný přístup v sociálně vědním výzkumu5. Vybrané modely kvalitativního výzkumu - ohniskové skupiny

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je poskytnout studentů dostatečně široký a zároveň určující rámec pro realizaci jejich vlastních výzkumů v rámci studia a dále ve výkonu profese. Specificky se disciplína zaměřuje do oblasti kvalitativních strategií výzkumů jak v sociálních vědách, tak ve vědách humanitních, případně vědách o výchově. Studenti porozumí jednotlivým fázím a nutným krokům projektování výzkumu, realizace sběru dat, jejich interpretce a formulace závěrečné zprávy. Porozumí významu výzkumů obecně a zejména pak etickému rozměru realizace výzkumných šetření mezi klienty a spolupracujícími osobami v oblasti sociální práce.

Literatura

HENDL, J. Kvalitativní výzkum. Praha: Portál, 2008. ISBN 80-7367-485-4.HENDL, J. Přehled statistických metod zpracování dat: Analýza a metaanalýza dat. Praha: Portál, 2005. ISBN 80-7178-820-1.STRAUSS, A., CORBINOVÁ, J. Základy kvalitativního výzkumu. Postupy a techniky metody zakotvené teorie. Boskovice : Nakladatelství Albert, 1999. ISBN 80-85834-60-X.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

PhDr. Jan Sochůrek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan JihlavecMgr. Miroslav Meier, Ph.D.PhDr. Jan Sochůrek, Ph.D.Mgr. Jan JihlavecMgr. Miroslav Meier, Ph.D.PhDr. Jan Sochůrek, Ph.D.