Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politika sociálních služeb (KSS / MXS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / MXS - Politika sociálních služeb, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základní pojmy z politiky sociálních služeb2.Problematika komunitního plánování3.Problematika transformace sociálních služeb4.Aktuální situace v ČR a ve vybraných evropských zemích

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je získat přehled o aktuálních trendech v poskytování sociálních služeb a porozumět systému sociálních služeb v ČR a ve vybraných zemích EU. Studenti se blíže seznámí s procesy probíhajícími v rámci transformace sociálních služeb, nejen v závislosti na sociálních reformách, ale i v závislosti na demografických, hospodářských a socioekonomických změnách, které probíhají v celém evropském společenství a ve světě vůbec. Studenti pochopí základní principy komunitního plánování v souvislosti s problematikou sociálních služeb. Studenti porozumí systému sociálních služeb a seznámí se blíže s jednotlivými druhy sociálních služeb, pochopí zakotvení sociálních služeb v právním systému ČR a ve vybraných evropských zemích.

Literatura

KOL. AUTORŮ. Individuální plánování a role klíčového pracovníka v sociálních službách. Tábor: Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky, 2011. ISBN 978-80-904668-1-4.http://www.mpsv.cz/files/clanky/3858/Koncepce_podpory.pdfMOLEK, J. Řízení organizací sociálních služeb: vybrané problémy. Praha: VÚPSV, 2011. ISBN 978-80-7416-083-7.KRÁLOVÁ, J., RÁŽOVÁ, E. Sociální služby a příspěvek na péči. Olomouc: ANAG, 2009. ISBN 978-80-7263-559-7.www.kr-ustecky.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.aspx?BLAU, J. The dynamics of social welfare policy. New York; Oxford: Oxford University Press, 2010. ISBN 978-0-19-538526-7.

Požadavky

Pro získání zápočtu student vypracuje semestrální prácí na téma zadané vyučujícím předmětu a v rozsahu dle pokynů vyučujícího s cílem ověření znalostí studentů získaných samostudiem. Získání zápočtu je podmínkou účasti na zkoušce. Požadavky zkoušky stanoví vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Matěj Bulant, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Matěj Bulant, Ph.D.Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.Mgr. Matěj Bulant, Ph.D.Mgr. Lenka Nádvorníková, Ph.D.