Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika vyhledávání a získ. informací (KSS / VZIE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / VZIE - Metodika vyhledávání a získ. informací, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

I. E-learningový systém Moodle.II. Specifika a zásady práce s informacemi.III. Sběr a vyhledávání informací, druhy katalogů a bibliografických souborů.IV. Elektronické zdroje informací, databázové systémy.V. Internet, internetové prohlížeče.

Získané způsobilosti

Poznání a praktické procvičení způsobů vyhledávání a získávání informací z různých zdrojů. Osvojení rychlé a bezproblémové orientace v informačních zdrojích a dovednosti pracovat s nimi.

Literatura

www.boldis.cz/citace/citace2.pdfCEJPEK, J. Informace, komunikace a myšlení: Úvod do informační vědy. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-767-4.http://knihovna.vsb.cz/internet/SEDLÁK, J. Úvod do práce s informacemi. Brno: Masarykova univerzita, 1996. ISBN 80-210-1282-X.Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (Autorský zákon), v platném znění. ISO ČSN 01 6910: Úprava písemností psaných strojem nebo zpracovaných textovými editory. Praha: Český normalizační institut, 1997. ISO ČSN 690 (01 0197): Dokumentace - Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. 2. vyd. Praha: Český normalizační institut, 1996.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutné vypracování odborných rešerší a znalostní test z prostředí Moodle. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Jan Jihlavec

Vyučující

Mgr. Jan Jihlavec