Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář (KSS / ZBS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / ZBS - Bakalářský seminář, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Jednotlivé fáze šetření2. Výběr výzkumného vzorku3. Formulované hypotézy, které budou vyhodnotitelné pomocí vyhrazených metod4. Příprava a možná realizace dotazníku, rozhovoru či jiných metod5. Kvantitativní a kvalitativní zpracování dat6. Analýza a interpretace dat

Získané způsobilosti

Bakalářská práce (dále BP) jako odborný text - formální, obsahové a administrativní náležitosti. Výběr a formulace tématu BP na základě doporučených tematických okruhů. Formulace průzkumné otázky. Formulace cíle a jeho význam v BP. Volba charakteru BP - spekulativní vs. praktická. Vymezení objektu a subjektu zkoumání, formulace předmětu zájmu autora BP. Formulace hlavního předpokladu pro badatelskou činnost. Výběr metod a technik vědeckého uchopování průzkumného problému. Sběr dat a práce s odbornou literaturou včetně časopisů, právních dokumentů a elektronických zdrojů. Citační normy. Formulace průzkumných závěrů a interpretace výstupů. Hlavní zásady obhajoby BP.

Literatura

JIHLAVEC, J., PALOUNKOVÁ, Z., PEŠATOVÁ, I., THELENOVÁ, K. Metodika tvorby bakalářské práce. Liberec: TU Liberec, 2010. ISBN 978-80-7372-636-2.CHRÁSKA, M. Metody pedagogického výzkumu: základy kvantitativního výzkumu. Praha: Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1369-4.https://elearning.fp.tul.cz/https://elearning.fp.tul.cz/ŘÍČAN, P. Úvod do psychometrie. Bratislava: Psychodiagnostické a didaktické testy, 1977. MARTIN, P., BATESON, P. Úvod do teorie a metodologie měření chování. Praha: Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-526-4.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Miroslav Meier, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jan JihlavecMgr. Miroslav Meier, Ph.D.