Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Neziskový sektor (KSS / ZNS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / ZNS - Neziskový sektor, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neziskový sektor (pojetí, neziskové organizace, nestátní neziskové organizace)2. Teorie vzniku a vývoje organizací3. Mezinárodní klasifikace neziskových organizací4. Spolková činnost v ČR z historického pohledu5. NNO v České republice, spolupráce NNO a státu6. Financování a fundraising v neziskovém sektoru7. Modely zasazení NNO do společnosti

Získané způsobilosti

Cílem disciplíny je seznámit studenty s historickými konsekvencemi vývoje neziskového sektoru v České republice a v zahraničí, se současnými vývojovými trendy neziskových organizací a modely jejich zasazení do společnosti.

Literatura

https://elearning.fp.tul.cz/DOHNALOVÁ, M., MALINA, J. Slovník antropologie občanské společnosti. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2006. ISBN 80-720-4443-5.PEKOVÁ, J., A KOL. Veřejný sektor - řízení a financování. Praha: Wolters Kluwer, 2012. ISBN 978-807-3579-364.DOHNALOVÁ, M. Sociální ekonomika, socální podnikání: podnikání pro každého. Praha: Wolters Kluwer, 2012. ISBN 978-807-3572-693.MIKUŠOVÁ MERIČKOVÁ, B., STEJSKAL, J. Teorie a praxe veřejné ekonomiky. Praha: Wolters Kluwer, 2014. ISBN 978-807-4785-269.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

Mgr. Martin Korych

Vyučující

Mgr. Martin KorychMgr. Martin Korych