Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe 1 (KSS / ZO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSS / ZO1 - Odborná praxe 1, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická, Technická univerzita v Liberci (TUL).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Praktická výuka studenta na vybraném pracovišti v oblasti sociálně právní2. Deník odborné praxe3. Základní okruhy praxe - sociálně správní činnost, sociální diagnostika, sociální prevence a ochrana a sociální pomoc

Získané způsobilosti

Předmět je realizován prostřednictvím praktické výuky studenta na vybraném pracovišti v sociálně-právní oblasti. Student/ka si volí např. orgány státní správy či samosprávy, instituce sociálního zabezpečení, či instituce Ministerstva spravedlnosti ČR a Ministerstva vnitra ČR (konkrétní instituce jsou uvedeny v Deníku odborné praxe a upřesněny v pokynech k výkonu odborné praxe na e-learningovém portálu Moodle https://elearning.fp.tul.cz). Případné nejasnosti studentů s výběrem zařízení pro výkon odborné praxe je možné zkonzultovat s vedoucí odborných praxí. Náplň odborné praxe je rozdělena do 4 základních okruhů - sociálně správní činnost, sociální diagnostika, sociální prevence a ochrana a sociální pomoc.

Literatura

BROŽOVÁ DOUBKOVÁ, A., THELENOVÁ, K. Odborná praxe a supervize. Liberec: TUL, 2011. ISBN 978-80-7372-687-4.HAWKINS, P., SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-715-9.HAVRDOVÁ, Z., HAJNÝ, M. Praktická supervize. Praha: Galén, 2008. ISBN 978-80-7262-532-1.ŠIMEK, A. Supervize - kazuistiky. Praha: Triton, 2004. ISBN 80-7254-496-9.BROŽA, J. Supervize v adiktologické praxi. Praha: Triton, 2009. ISBN 80-7387-209-0.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nutná účast na semináři a zpracování semestrální práce. Další požadavky specifikuje vyučující předmětu.

Garant

PhDr. Helena Kalábová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Andrea Brožová DoubkováPhDr. Helena Kalábová, Ph.D.PhDr. Kateřina Thelenová, Ph.D.